Η καλύτερη vegan spaghetti!

Καλησπέρα!

Θα φτιάξουμε μια πεντανόστιμη συνταγή για vegan spaghetti!

Η μακαρονάδα μας σήμερα έχει ως εξής...

Σερβίρει 2 άτομα.
Ιδανικά χρησιμοποιούμε το dinkel spaghetti ή σκληρό για καλύτερα αποτελέσματα. Αναλογη ποσότητα για 2 πιάτα.
Αφού βράσει al dente κατεβάζουμε απο τη φωτιά και -σημαντικό- δεν πρσθέτουμε λάδι, απλώς το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην κατσαρόλα, μακριά απο το μάτι που καίει.

Για την σάλτσα θα χρειαστούμε ένα μεγαλούτσικο και βαθύ τηγάνι όπου θα βάλουμε μέσα 2 μεγ. κουτ. ελαιόλαδο και θα κόψουμε
1 κόκκινο μεσαίο ολόκληρο κρεμύδι
1-2 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ.γλυκού πάστα μίσο λευκό(γλυκό)
και λίγο αλάτι

σοτάρουμε τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμύδια, αν εξαφανιστεί το λάδι, προσθέτουμε ένα σφηνάκι νερό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά μας, προσθέτουμε βιολογικό νερουλό πολτό ντομάτας 200ml την οποία την έχουμε αραιώσει ξανά σε ακόμα 400-500ml νεράκι ή φρέσκια τριμμένη ντομάτα κατά προτίμηση, στην ίδια ποσότητα.

Ψήνεται σε 15-20λ περίπου με ανοιχτό καπάκι για να δέσει γρήγορα.

Για το σερβίρισμα,
αφού σερβίρουμε τα μακαρόνια και βάλουμε την σάλτσα απο πάνω,
κόβουμε ένα ώριμο αλλά όχι να λιώνει αβοκάντο στη μέση και με ένα μαχαίρι κόβουμε το αβοκάντο σε λωρίδες και μετά τετραγωνάκια που απλώνουμε απο πάνω.

Τόσο νόστιμη!!
Καλή απόλαυση,

Άννα Κορακάκη

Comments