Μια καθημερινή διαδικασία που θα σας αφήσει φρέσκους και κεφάτους!

Καλημέρα!


Για να δούμε πώς ξεκινάμε μια ημέρα που θα μας αφήσει το στόμα φρέσκο, το νού καθαρό και το εντεράκι άδειο.
Διαδικασία που επιτρέπεται να είναι "ελαστική" και να αλλάζει ανάλογα με τα "κέφια" του ξυπνήματος.

Ημέρα 1η
Ας πούμε ότι μόλις ξυπνήσατε και θέλετε να νιώσετε καλά γιατί δεν κοιμηθήκατε καλά...

Πρώτο πράμα που θα ζητήσει ο οργανισμός είναι ένα δυναμωτικό. Αν δεν του το δώσετε θα πάρει το βαρβιτουρικό του(σοκολάτα/καφέ/τσιγάρο κτλ) για να ξυπνήσει βρε παιδί μου!...

Ξεκίνα με 4 ποτήρια νερό όπου στο τελευταίο(4ο ποτήρι) έχεις βάλει μισό ή ολόκληρο στημένο λεμόνι. Μετά από όλο αυτό το νερό περιμένεις 1 ώρα για να φάς ή να πιείς κάτι άλλο. Εντωμεταξύ,βάλε στο στόμα σου μια μεγάλη κουταλιά από ή ηλιέλαιο ή καρυδέλαιο ή ελαιόλαδο, (ότι έχεις εύκαιρο) και κάνε μπουκώματα για 10`-15`-20.
Στο τέλος φτύσε όλο το λάδι.
Ξέπλυνε καλά και πλύνε τα δόντια σου κανονικά ή ακόμα καλύτερα πλύνε τα δόντια σου με Περιδρόλ(1-2 σταγόνες σε 1/2 λιτ. νερό και χρησιμοποίησε αυτό το νερό για να πλένεις τα δόντια σου κάθε πρωί).

Μέσα σε αυτήν την ώρα θα πρέπει να έχεις πάει τουαλέτα... Αν όχι, μην ανυσηχείς, έχεις ξεκινήσει μια διαδικασία που βοηθάει την εκκένωση πολύ.
Πριν βγείς από το σπίτι, σιγουρέψου ότι, έχεις πιεί χυμό φρέσκο ή τουλάχιστον βιολογικό χυμό(προτιμότερο μήλο) με λίγο, νόνι ή σπιρουλίνα ή χλωρέλα ή βιτ. C ή ginseng ή κάτι που σε τονώνει.
Σιγουρέψου επίσης ότι έχεις φάει και ένα καλό πρωινό για να μην πεινάσεις στον δρόμο, ή πάρε μαζί σου κάνα φρουτάκι για μετά.

Ημέρα 2η
Ας πούμε ότι σήμερα δεν έχετε όρεξη να μπουκώσετε λάδι...ξεκινήστε λοιπόν αλλιώς!
Πρώτα από όλα πιείτε Ενα ποτήρι νερό + μια μεγάλη κουταλιά μηλόξυδο. Έπειτα βουρτσίστε τα δόντια σας με λίγη σόδα μαγειρική και ξεβγάλτε με αύθονο νεράκι (δεν χρειάζονται και οδοντόκρεμα).Σήμερα αντί για χυμό, θα φάμε το μήλο και θα πάρουμε και ακόμα ένα δυό για το δρόμο.

Ημέρα 3η - 7η
Επανέλαβε την διαδικασία της 1ης ή της 2ης ημέρας, όποια σε βολεύει κάθε πρωί, ή δημιούργησε μια δική σου φρέσκια ημέρα!

Καλή ημέρα να έχετε!
Άννα Κορακάκη

Comments

Popular Posts