Αλόη, ALOE VERA

Από τα περίπου 300 είδη Αλόης, το πιο γνωστό είναι η Αλόη Βέρα. Άλλα ονόματα της Αλόης είναι το Aloe barbadensis & Aloe vulgaris. Ιστορικά η χρήση της Αλόης πηγαίνει πίσω στην Αίγυπτο & στην Μέση Ανατολή. Η Αλόη έχει πολλά συστατικά με βιολογική δραστικότητα. Τα πιο σημαντικά είναι οι ανθρακινόνες(καθαρτική δράση), οι πολυσακχαρίτες(αντιική & ανοσοενισχυτική δράση) και οι προσταγλανδίνες (αντιφλεγμονόδεις, αντιαλλεργικές και επουλωτικές δράσεις).
Η ιστορική χρήση της Αλόης αποδεικνύεται από τις πλάκες που βρέθηκαν στην Μεσοποταμία στις οποίες αναφέρεται η αποτελεσματικότητα της στους ερεθισμούς δέρματος. Για τον ίδιο λόγο γίνεται αναφορά στον Διοσκουρίδη και στον Πλίνιο. Στην Ινδική ιατρική εκτός από την εξωτερική της χρήση γίνεται αναφορά και στην καθαρτική, στομαχική και ανθελμινθική της δράση.

Αλόη Βέρα δράσεις

1.Αντιβακτηριακή και αντιμθκητισιακή δράση

2.Αντιική δράση

3.Ανοσοενισχυτική δράση

4.Αντιαλλεργική δράση

5.Επουλωτική δράση

6.Αντιδιαβητική δράση

7.Καθαρτική δράση

8.Αντιελκωτική δράση

Για να δείτε ένα καλό αποτέλεσμα, καλό είναι η καθημερινή χρήση της Αλόης (με φαγητό πάντα), περίπου 2 - 3 φλυτζανάκια του καφέ με το πρωινό σας.

* Χρήσεις - Συνταγές*

1)Φρέσκια- ανοίξτε το φύλλο, βγάλτε τα αγκαθάκια και πάρτε με ένα κουταλάκι το ζελέ από μέσα. Βάλτε το σε μπλέντερ μαζι με νερό(1φλυτζάνι τσάι) και πιείτε.

2)Αγορά σε μπουκάλι (βιολογικής πηγής),βάλτε 2 - 3 φλυτζανάκια του καφέ.

3)Μια κουταλιά φρέσκο ζελέ αλόης + 1 ποτ. νερό + 1 στημένο λεμόνι για πρωινό για σωστή λειτουργία του εντέρου.

4)Πάρτε τα φύλλα της αλόης αφού έχετε αφαιρέσει το ζελέ από μέσα (για εσωτερική χρήση,πόση) και βάλτε τα πάνω σε εγκαύματα,σπυράκια,ραγάδες,ρυτίδες,τραύαματα,ψωρίαση κ.α δερματικά για όλη την νύχτα(κολλήστε το στο δέρμα με τραυμοπλάστ).

5)Μέσα στο γυάλινο μπουκάλι για το νερό,βάλτε 1 - 2 μεγάλες κουταλιές Αλόη ζελέ για να πίνετε μέσα στην ημέρα,για βαθύτερη ενυδάτωση - ελαφριά δόση.

6)Απλώστε ζελέ Αλόης στα μαλλιά σας σαν μάσκα ομορφιάς για περίπου 1-2 ώρες. Μαλακώνει φυσικά το μαλλί.



Comments

Popular Posts