Το απόλυτο υγιεινό ρόφημα σοκολάτας για τον χειμώνα!

 Ζεστό και κινητικό λόγω του τζίντζερ. Τονώνει Γιάνγκ νεφρών και θερμαίνει λόγω της κανέλας αρα είναι και αφροδισιακό και βοηθητικό για τα γυναικολογικά. 

Κινητοποιεί υγρασία λόγω του κάρδαμου, των εσπεριδοειδών. 

Φτιάχνει αίμα λόγω των βασιλικών χουρμάδων και των κινεζικών χουρμάδων ή των γκοτζι Μπέρι. 

Κινητικό λόγω της βανίλιας ή του Τονκα. Τονωτικό των πνευμόνων λόγω του Κουζου. 

Το απόλυτο πρωινό ρόφημα που μας θερμαίνει μας τονώνει και δεν απασχολεί πολύ το πεπτικό ώστε να αφήσει το εντερακι μας να συνεχίσει την πρωινή του εργασία, το τελευταίο εφόσον το πιούμε σκέτο και δεν καταναλώσουμε μαζί του άλλες τροφές! 

τρόπος παρασκευής -

Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι για 20’ τουλαχιστον: 

Τζίντζερ φρέσκο Κανελόξυλο κευλανης Βιολογικο Κάρδαμο Βιολογικο ολόκληρο αρκετά σποράκια Βανίλια ή Τόνκα Φλούδες από Βιολογικο πορτοκάλι ή/και μανταρίνι ή/και πορτοκάλι ή οποιαδήποτε εσπεριδοειδή της αρεσκείας σας.

Αν έχουμε ρίχνουμε μέσα ιδανικά κομμένους κινεζικούς χουρμάδες ή αλλιως λίγα γκότζι μπέρι (σε όποιον αρέσει η γεύση του δεύτερου σε ρόφημα αν δεν το έχετε τσεκάρει αν σας αρέσει καλύτερα μην το βάλετε) Επίσης αν έχετε και σας αρέσει βάζουμε και ένα φακελάκι κουρκουμά Ukon κινητοποιεί την ενέργεια του συκωτιού όμορφα και απαλα και τονώνει το πεπτικό. Σε μια μεγάλη κούπα ρίχνουμε: 1 κουταλιά γεμάτη σούπας ή γλυκού Κούζου (ανάλογα πόσο πηχτή ή αραιή μας αρέσει η σοκολάτα).

Μια πρέζα αλάτι θαλασσινό (όχι Κάλας κλπ του εμπορίου) Κακάο Βιολογικο 1% λιπαρά, χρησιμοποιούμε αυτό το κακάο κι όχι το κανονικό για να μην επιβαρύνουμε με λιπαρά πολλά το συκώτι ή αν κάποιος στη θεραπεία του δεν κάνει να πιει πικρά ή θελει να ετοιμάσει κάτι πιο θρεπτικό για τα παιδάκια και για τα νεφρά με μπόλικο ασβέστιο τότε αντικαθιστά του κακάο με σκόνη χαρουπιου! Ψιλοκομμένους χουρμάδες βασιλικούς.

Ανακατεύουμε καλά και δεξιόστροφα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα αφού ρίξουμε μέσα ή λίγο νερό ή λίγο απο το ρόφημα που βράζει, απλά σε αυτή την φάση για να λιώσει το κουζου δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ ζεστό το υγρό μας, πρέπει να είναι χλιαρό, άρα μπορούμε να ρίξουμε μια μικρή ποσότητα αυτού σε μια κούπα μόνο του πρώτα να δροσίσει αλλοιώς δεν θα ομογενοποιηθεί το κουζου. 

Στην συνέχεια αφού έχουν λιώσει καλά οι χουρμάδες και έχει βράσει το λιγότερο 20 ´ το ρόφημα μας (όσο παραπάνω βράσει τόσο καλύτερα) το ρίχνουμε μέσα στην κούπα το ρόφημα και ανακατεύουμε συνεχώς, αν είναι καυτό τότε ίσως είμαστε τυχεροί και πήξει ήδη μέσα στην κούπα το κουζου αλλοιώς θα χρειαστεί σε ένα μπρίκι ή τηγανάκι να ρίξουμε την ποσότητα του ροφήματος κακάο που θελουμε να πήξουμε ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα Σημαντικό! 

Το κουζου μας αποδίδει το μέγιστο του δυναμικού πηκτικότητας του σε υψηλή θερμοκρασία σχεδόν σε σημείο βρασμού ανακατεύοντας όμως συνεχώς με ένα κουτάλι. 

Κάποιοι θέλουν την σοκολάτα τους πηχτό ρόφημα, κάποιοι αραιή κρέμα και κάποιοι πηχτή κρέμα σαν μους! 

Παίξτε με του Κουζου και θα έχετε διαφορά αποτελέσματα ανάλογα με αυτό που ορέγεται ο κάθε ένας! 

Σημαντικό μέσα στο τελικό μας ρόφημα να έχουν πέσει μερικά σποράκια κάρδαμου και μερικές φλουδίτσες απο τα εσπεριδοειδή που χρησιμοποιήσατε ώστε να τα μασήσουμε μαζί με το ρόφημα σας για να λειτουργήσουν ακόμα πιο θεραπευτικά για τον οργανισμό! 

Τα παραπάνω προϊόντα τα βρίσκουμε κυρίως σε βιολογικά καταστήματα ή στην Artemis Wellnes τηλ. 21 0258 9868 www.artemiswellness.gr απο όπου μπορούν να σας στείλουν ολοκληρωμενο πακέτο με όλα όσα χρειάζεστε για το ρόφημα αυτό! 

Αν κάποιος στην Θεραπεια του δεν κάνει να καταναλώσει καυτερά τότε αφαιρεί το τζίντζερ και την κανέλα κι έτσι φτιάχνουμε ένα γευστικότατο κινητικό ρόφημα χωρίς να είναι θερμαντικό. 

Ας απολαύσει ο κάθε ένας τον εαυτό του και τις γευστικές ανάγκες της δικής του ιδιοσυγκρασίας κι ας αυτοσχεδιάσει αφήνοντας την φαντασία του ελεύθερη! Καλή απόλαυση και καλές δημιουργίες! 

Με πολύ αγάπη! 

Πολυτίμη Πατάπη

 


 

Comments

Popular Posts